Operativni rad Kluba za zapošljavanje

Klub za zapošljavanje se nalazi u prostoru koji je u vlasništvu Grada Makarske na adresi Trg Hrpina 1 u Makarskoj, u samom centru grada.

U svrhu osnaživanja nezaposlenih osoba u procesu traženja posla, kroz poboljšanje uvida u vlastite vještine i snage, izradu kvalitetnih alata važnih za proces traženja posla i komunikaciju s poslodavcima zaposlena je stručna osoba – voditelj Kluba za zapošljavanje Marina Herceg.

Projekt predviđa program prekvalifikacija i usavršavanja u zanimanja: kuhar, konobar; programe usavršavanja za zanimanja: recepcionar, turistički vodič i voditelj turističke poslovnice, poslovno komuniciranje na engleskom i njemačkom jeziku.

Uz navedeno planirane su aktivnosti profesionalnog usmjeravanja učenika završnih razreda SS fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj koji se sastoji od grupnog informiranja, radionice „Donošenje odgovorne profesionalne odluke“ te individualnog savjetovanja, kao i radionice „Društveno poduzetništvo i turizam“ koje imaju za cilj prezentirati kreativne i inovativne pristupe rješavanju rastućih društvenih problema, kako ideje pretvoriti u projekt i sl. te aktivnosti provedbe soft-skills treninga za mlade.

Projekt predviđa i izradu priručnika „Aktivno traženje posla“ te priručnik „Ja društveni poduzetnik“ s alatima eko-društvenog poduzetništva.